Les

Les

» Začuti in dotakni se lesa, pa boš doživel vso lepoto narave«

Les je primarni naravni material, topel, razgradljiv, ima svoj izgled, vonj in strukturo. Uporabljiv je v različne namene. Iz zgodovine izhaja kot gradbeni material za prebivališča, kot kurivo, ki daje toploto in kot material za različne izdelke, ki so lajšali trdo življenje človeka.

Tudi jaz sem velik občudovalec in ljubitelj narave, zato mi je v neskončno veselje delati z njim. Moji unikatni izdelki iz lesa so postrežne deske in masivni pladnji.

Les omogoča doživetje lepote narave in tako pomen nematerialnih vrednot. Les človeka povezuje z živo naravo in je hkrati primerljiv z neponovljivostjo človeka kot osebnosti. Les je najboljši naravni material, ki ga uporabljamo za kreativno ustvarjanje, saj ga lahko obdelujemo na različne načine: rezbarimo, režemo, žagamo, z njim kiparimo, izdelujemo drobne in velike  izdelke za različne namene… Les ima tudi lastnost, da naravno posivi in s tem doseže še dodatno trdoto, lahko pa ga z naravnimi premazi, ko so vosek, olja, … obdelamo in začasno obdrži svojo naravno barvo.

Več o slikah, kjer uporabljam tudi recikliran les- naravni material za izdelavo,  pa lahko najdete v moji Etsy spletni trgovinici NN natura