Energija slik

ENERGIJA SLIK

Ste se že kdaj vprašali, kako vplivajo na vas slike v vašem domu? Vas pogled na slike razvedri, umiri ali pa mogoče postanete otožni?

Tudi slike imajo energijo in ja, slika večjega formata ima večji vpliv na energijo prostora kot majhna slika.

Tanja Glažar, feng shui svetovalka, je naletela na primere, ko slike vnesejo v življenje veliko pozitivnih učinkov, pa tudi na situacije, ko ima stranka obešeno sliko, ki jo energijsko slabi. Prav slednje se največkrat pokaže na področju zdravja in na področju odnosov.

 

S sliko vnesite v prostor energijo elementa, ki vas podpira in usklajuje

V feng shui-ju poznamo 5 elementov, ki imajo jin in jang polarnost. To so: voda, les, ogenj, zemlja in kovina. Pravzaprav je usklajevanje prostora s 5-mi elementi alfa in omega feng shui-ja!

Slika drevesa ponazarja jang energijo lesa, slika cvetja in trav pa jin energijo lesa. Element lesa na vzhodu energetizira zdravje, na jugovzhodu pa blagostanje.

Element vode ponazarjajo slike morja, potokov, rek, pa tudi kapljica rose. Ali pa valovite linije ter zelo temno modre ali temno vijolične abstraktne slike.

Element kovine na sliki najtežje »oživi«, zato so v ta namen primerne fotografije kovinske rude ali pa morda abstraktne slike krogov. Element ognja ponazarja sonce, rdeča in živo oranžna barva. Če obesite sliko, ki ponazarja element ognja na jug, boste simbolično okrepili področje slave in priznanj.

Potrebujete element zemlje?  Lahko izbirate med slikami gora, kamnov, mineralov, kristalov, peščenih sipin ali pa izberete sliko narejeno iz čisto ta prave zemlje. Slika z elementom zemlje na jugozahodu energetizira področje ljubezni, na severovzhodu pa področje študija.

(avtor članka Tanja Glažar, feng shui svetovalke)

Različne motive unikatnih slik, kot dekorativni izdelek za dom, o katerih govori avtorica članka, si lahko pogledate v spletni trgovini NN natura