Barve slik v prostoru

Slike in urejanje prostorov

 Barve slik.

Vsak prostor ima svojo energijo, funkcionalnost, dekoracijo… zato zahteva različne stile slik, različne barve oziroma motive na sliki.

V spalnici naj bodo umirjene barve in motivi na slikah. Spalnica je prostor za počitek, zato slike močnejših in temnejših barv rušijo ravnovesje.

V otroških sobah naj prevladujejo tople, živahne barve z dovolj svetlobe. Motivi na slikah naj bodo prilagojeni starosti otrok.

Dnevna soba je stičišče vseh stanujočih… zato se dekoracija prostora prilagaja na temperamente vseh. Slike naj bodo zanimive, barve  usklajene od svetlejših do temnejših tonov, večjih ali manjših dimenzij. Če se v tem prostoru stanujoči dobro počutijo, imajo sproščene občutke, potem je kakršnakoli izbira glede barv, motiva in velikosti slike prava izbira.

Kuhinja je prostor za občasno druženje. Tu naj prevladujejo svetlejši toni, največ poudarka naj bo na odtenkih zelene, rumene, rjave, oranžne…Pomembni so tudi temnejši kontrasti. Slike imajo največkrat motive zelenjave, hrane, sadja, sožitje.

Hodnik je prehodni prostor, v katerem se ne zadržujemo dolgo in velikokrat. V tem prostoru so primerne slike vseh barvnih tonov, motivi so splošni, umirjeni. Prevladujejo naj fotografije živali, narave, pokrajine…

Kopalnica je zasebni prostor, ki ga uporabljajo vsi. Načeloma v teh prostorih ni slik. Če pa so že, naj imajo motive vode in zelenja.

 Delovni prostor – pisarna je prostor poslovanja, denarja. Stene so ponavadi bele barve, zato  so tu slike umetniških vrednosti, v vseh barvnih tonih. Na slikah naj prevladujejo motivi iz narave (stavbe, vode, pokrajine, planine…).

Unikatne slike, naslikane z akrilnimi barvami, na različne podlage, ki jih lahko uporabite za različne prostore, najdete TUKAJ