svečnik-les

leseni izdelki iz narave

kaj pravijo drugi o meni:

Brigita, velika ljubiteljica narave in vsega, povezanega z lesom, je ena tistih, ki jo je les tako očaral, da se je namenila svojo ustvarjalnost pretvoriti v lične lesene izdelke. Njen poklic sicer ni povezan z lesom, po končanem študiju kemije pa jo je življenjska pot vodila na različna področja udejstvovanja. Ob rednem delavniku se v ustvarjanje potopi, ko ji dopušča čas.

»Les občudujem že iz otroških let. Rada sem zahajala v mizarske delavnice, kjer me je vedno premamil vonj po lesu, bodisi po žaganju, brušenju, oljenju itd. Na žalost v sorodstvu nisem imela nikogar, ki bi me uvedel v skrivnosti mizarjenja in ustvarjanja z lesom, zato sem samouk,« o svojih začetkih pove ustvarjalka.

                                           svečniki iz lesa          

Večina njenih izdelkov je izdelana iz slovenskega oreha. Ta ji je prav posebej pri srcu, ker se les iz nezanimive blede barve ob premazu pretvori v bogato paleto barv. Med naborom njenih izdelkov lahko najdete tako servirne deske kot svečnike, prav oboje pa ji predstavlja svojevrsten izziv. Vsak izdelek po svoje.
Ker jo pri ustvarjanju vodi les, ta narekuje tudi obliko njenih izdelkov. Prav zato ti niso izdelani po naročilu, temveč pusti, da jo vodi narava. Le tako lahko namreč izživi tisto, kar čuti.

Ali kot najlepše zaključi kar sama:
»Ker v vsakem izdelku je tudi del mene, del mojega počutja v tistem trenutku, ko primem les v roko in začnem ustvarjati.«

Celoten članek si lahko preberete tukaj